luka kena air

Om Aqua Protect-plåster – 100 % vattentätt skydd med extra häftningsförmåga

4 min. läsning
Visa mer

Håller sår torra så att de kan läka

 

När ett sår inte är tillräckligt skyddat kan det bli infekterat och läkningsprocessen kan gå långsammare. Tillräckligt skydd kan till exempel betyda att hålla sår torra. Med ett vattentätt plåster kan du därför minska risken för infektion och möjliggöra en bättre sårläkning.
Image
Att hålla sår torra kan hjälpa dem att läkas ordentigt

För att skydda dina sår mot vatten kan du använda Hansaplast Aqua Protect-plåster som är 100 % vattentäta. Deras pålitliga vidhäftning håller kvar plåstret även om det kommer i kontakt med vatten. Dessutom andas de och är smidiga, vilket möjliggör en bättre anpassning till kroppens rörelser – vilket i sin tur gör dem mer bekväma under läkningsprocessen. Genom kombinationen av en genomskinlig plåsterremsa och en hudfärgad sårdyna är denna nya version of Hansaplast Aqua Protect dessutom mycket diskret och nästan osynlig.

UPPLEV EN NY NIVÅ AV DISKRETION

Om du vill ha mer allmän information om effekterna av vatten på sår och varför det är viktigt att hålla dem torra, kan du läsa Sanningen om vatten och läkning. Tips om hur du håller sår torra finns i Bättre skydd för bättre läkning.

Developing Aqua Protect

På grund av Hansaplasts engagemang för högkvalitativ sårvård, utvärderas produkter ofta för att de ska fortsätta att hjälpa människors förändrade behov och preferenser. Det var detta åtagande om att erbjuda relevanta, moderna och uppdaterade plåster som ledde till den utvecklade versionen av Aqua Protect Plaster.

Range of waterproof Hansaplast plasters

Image
Studier visar att Aqua Protect-plåster håller sår skyddade i upp till 8 timmar
Precis som alla Hansaplast-produkter som har fått en ny design, så har den aktuella versionen av produkten undersökts noga, och produktutvecklarna har frågat sig själva hur den skulle kunna förbättras. De utvecklade flera prototyper och valde sedan ut den bästa. Denna prototyp har sedan testats i realistiska förhållanden och utvärderats. Resultaten visade att plåstret satt säkert 100 % av tiden och fortsatte att skydda såret efter 6 timmar – och 97 % av tiden satt plåstret kvar längre än 8 timmar.*
Image
Aqua Protect-plåster anpassar sig till dina rörelser och sitter kvar även när de är våta
Sammanfattningsvis erbjuder de nya Aqua Protect-plåstren 100 % vattentätt skydd och stark vidhäftning för pålitligt skydd.

*Produkttest av plåster med vattentät film, brukstest, 75 deltagare, december 2012

En snabbpresentation av Aqua Protect

Det nya Aqua Protect-plåstret ger 100 % vattentätt skydd. Det kombinerar en hudfärgad sårdyna med en genomskinlig baksida för optimal diskretion. Det högpresterande klistret garanterar extra stark vidhäftning för att hålla såret skyddat i upp till 8 timmar efter appliceringen – även efter kontakt med vatten.
Image

Andra vattentäta lösningar från Hansaplast

Image
Genom att använda rätt plåster för ditt sår kan du hålla det torrt och förhindra infektion
Dessa Aqua Protect-lösningar hjälper också till att hålla sår torra och fria från infektion

Med Hansaplast Aqua Protect XXL-plåster skyddar du större sår mot vatten. Dess stora sårdyna, som inte fastnar i såret, innehåller silver som har en antibakteriell effekt och minskar risken för infektion.

För mindre sår på fingrar och händer ger Hansaplast Aqua Protect Hand Pack 100 % vattentätt skydd med ergonomiskt utformade plåster.

Hansaplast Elastic vattentätt plåster är det första vattentäta plåstret med smidigt vävmaterial på baksidan. Det anpassar sig och töjs ut när du rör dig, torkar snabbt efter kontakt med vatten och andas.
Du får ett extra tåligt, vattentätt skydd med Hansaplast Extra Tough vattentätt plåster. Det är det första plåstret av kraftig väv som kombinerar vattentätt sårskydd, tålighet och smidighet i en och samma sårlösning.

The Hansaplast Heritage Of Healing

I över 90 år har Hansaplast varit engagerade i att hjälpa sårets läkning. Ta en minut till att läsa höjdpunkterna och milstolparna i tidslinjen – och upplev de viktigaste händelserna i vår historia och historia om Beiersdorf.

Besök alltid en läkare om såret är djupt, blöder eller visar tecken på infektion som rodnad, svullnad eller värme.
Sök alltid medicinsk hjälp om du inte kan rengöra såret ordentligt.
Om du har diabetes är det särskilt viktigt att sköta sår på rätt sätt. Diskutera alltid eventuella frågor med din läkare och/eller fotvårdsspecialist, även när det gäller vård av småsår och hudsprickor – särskilt på fötterna.
 
Observera att inga av de ovanstående tipsen eller rekommendationerna ersätter medicinsk rådgivning. Läs noga igenom bruksanvisningarna som medföljer i våra produktförpackningar. Viktigt: Kontakta sjukvårdspersonal om du är osäker på hur du ska ta hand om ett sår på rätt sätt.
 
Informationen på denna webbplats ska inte användas för att ställa diagnoser eller behandla hälsoproblem eller sjukdomar. Den ersätter inte professionell vård eller rådgivning. Om du har eller misstänker att du har ett hälsoproblem ska du kontakta läkare. Bortse aldrig från professionell medicinsk rådgivning och vänta inte med att söka hjälp på grund av något som du har läst på den här webbplatsen.

Om du vill ha mer information om Hansaplasts produkter kontaktar du oss via e-post på  phc@beiersdorf.com. Läs noga igenom bruksanvisningarna som medföljer i våra produktförpackningar.

Relaterade artiklar