A young girl on a yellow tricycle smiles as she skids across a gravel path

Om Elastic Plåster – Elastiska tygplåster för flexibla och tåliga skydd i ett aktivt liv

4 min. läsning
Visa mer

Vi har alla varit där. Du idrottar, tar dig an en svår uppgift i trädgården eller leker med barnen, när du plötsligt blir stoppad av en skärskada eller ett skrapsår. En hel del människor tror att ett sår läker snabbare om man bara låter det vara oskyddat och luftigt.

Men alla sår som lämnas oskyddade, oavsett hur små de är, kommer vara mer mottagliga för att infektioner, smuts och bakterier kommer in i såret. Med våra elastiska plåster i ELASTIC-serien kan du vara trygg med ett tillförlitligt skydd mot smuts och bakterier i kombination med extra flexibilitet. Det betyder att du kan fortsätta med din aktivitet, samtidigt som du vet att ditt sår är vårdat och skyddat.

Vad är så speciellt med Hansaplast elastiskt plåster?

Image
Hansaplast elastiska plåster är töjbara och flexibla för att ge ett pålitligt skydd.
Hansaplast har med hjälp av många års forskning utvecklat ett elastiskt plåster och skapat ELASTIC-serien för att ge förbättrad och ännu mer tillförlitlig sårvård och skydd – oavsett vilka utmaningar du har för dagen. Du kan inte alltid undvika sår, men du kan lita på att våra ELASTIC-plåster skyddar dig när olyckan är framme.

ELASTIC-sortimentet har ett tygunderlag som består av tätt vävda, flexibla fibrer med en hydrofobisk ytbehandling för att öka vattenavstötningen. Det innebär att vatten rinner av ytan. Även med denna förbättrade vattenavstötning har de extra flexibla plåstren i Hansaplast ELASTIC-serien nu bättre andningsförmåga, vilket gör att fukt kan ta sig ut från såret när huden läker över.

Precis som alla Hansaplast Bacteria Shield-plåster ger ELASTIC-serien ett effektivt skydd mot smuts och bakterier. Vårt elastiska plåster, i kombination med sina vattenavvisande egenskaper, gör Hansaplast ELASTIC-plåster att kroppens naturliga läkningsmekanismer kan arbeta ostört. 

Men det är inte allt. Det elastiska plåstrets baksida av tyg sträcker och anpassar sig efter din hud när du rör på dig. Detta gör ELASTIC-plåster idealiska för små sår på kroppsdelar som är i ständig rörelse, till exempel händer, knän och armbågar. Hansaplast ELASTIC-plåster har en stark vidhäftningsförmåga, vilket gör att plåstret håller sig på plats, samtidigt som den klisterfria sårplattan effektivt skyddar och täcker såret. Våra färdigskurna ELASTIC-plåster har också avrundade kanter, vilket minskar risken för att ditt elastiska plåster ska råka dras av.

 

Vanliga missuppfattningar om elastiska plåster och sårvård

Image
Med Hansaplast Elastic-serien kan du skydda dig mot eventuella skär- eller skrubbsår när du är i trädgården.
Image
Små skär- och skrubbsår ska inte hindra barn från att ha roligt.

l myter som har gått i arv genom åren och som har blivit allmänt accepterade. Men som inte alls håller vid en närmare granskning med moderna vetenskapliga metoder. Låt oss titta på tre exempel:

"Såret läker bättre om du låter det luftas."

Idén om att ett sår läker snabbare eller bättre om det lämnas öppet är utbredd. Men forskning visar att genom att applicera ett Hansaplast-plåster, till exempel ett elastiskt plåster, hålls såren täckta och skyddade mot smuts och bakterier, vilket i sin tur bidrar till att skydda mot infektioner.

Du kan också applicera ett Hansaplast sårförband med snabb läkning eller använda Hansaplast sårläkningssalva, som håller såren fuktiga. Just fukten har visat sig påskynda läkningsprocessen då det håller såren smidiga och minskar risken för ärrbildning.

"Oroa dig inte för såret. Låt barn vara barn."

Det finns bevis som pekar på att barn som tillbringar mer tid utomhus har större chans att utveckla ett starkt immunförsvar. Men det är en helt annan sak att låta bakterier komma in i ett öppet sår genom att lämna det oskyddat.

Om bakterier hittar in i ett sår kan de utlösa en infektion som hindrar den naturliga läkningsprocessen. Om infektionen dessutom sprider sig kan den orsaka allvarliga hälsokonsekvenser. Hansaplast elastiska plåster i ELASTIC-serien är däremot sträckbara och flexibla, vilket innebär att de ger ett anpassningsbart och hållbart skydd.

"Plåster är obekväma och försämrar rörelseförmågan."

Vissa plåster är tillverkade av material som är relativt oflexibla och snabbt faller av, vilket kan göra dem otympliga och ineffektiva. Hansaplasts ELASTIC-sortiment är dock tillverkat av ett mycket flexibelt material som böjer sig och anpassar sig till din hud när den rör sig. Detta innebär att du kan fortsätta ditt dagliga liv som vanligt, samtidigt som du kan vara trygg med ditt sårskydd.

Vetenskap och forskning om elastiskt plåster

Innovationerna och de betydande förbättringarna i vår ELASTIC-serie, särskilt de förbättrade vattenavvisande egenskaperna, är resultatet av många års forskning och utveckling. Att skapa ett ännu bättre tyg för våra plåsterremsor, tillämpa en förbättrad vattenavvisande ytbehandling och ge bättre vidhäftning i alla lägen, har varit viktiga mål i detta arbete.

Förutom noggranna tester har vi också genomfört konsumentundersökningar för att värdera dessa påståenden. Under 2018 höll våra testpersoner med om att skyddet mot smuts och bakterier hade förbättrats med 18 %, vattenavstötningen med 25 % och vidhäftningen med 22 %. 

Förbättringen verifierades 2018 av konsumenter som använde våra plåster, som bekräftade att "skyddet mot smuts och bakterier" hade förbättrats med 16 %, vattenavstötningen med 25 % och vidhäftningen med 22 %. Detta är en tydlig bekräftelse på att vårt arbete med produktutveckling har varit otroligt lönsamt och gett effektiva, betydande resultat.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter