Image

Hansaplast sårvårdsrutin

2 min. läsning
Visa mer

Rengör – Skydda – Läk: Tre enkla steg för säker och snabb sårläkning.

En bra sårvårdsrutin behöver inte vara komplicerad, och med Hansaplasts tre enkla steg kan du säkerställa en effektiv och skonsam vård för dina sår. Dessa steg är utformade för att hjälpa dig att skydda din hud från infektioner, påskynda läkningsprocessen och minska risken för ärrbildning.

Om bakterier kommer in i såret kan de orsaka en infektion som förhindrar naturlig läkning. Dessutom kan infektionen få allvarliga hälsokonsekvenser när den sprider sig. Genom att tränga djupt ner under hudytan kan de orsaka en komplicerad och svårbehandlad infektion som fördröjer läkningsprocessen, sprider sig och orsakar komplikationer. Därför är det första steget till optimal läkning att se till att såret är rengjort.

Rengör

Rengör

Vi rekommenderar att du använder Hansaplast sårspray för att rengöra sår snabbt och smärtfritt. Lösningen är färglös, doftfri och skyddar effektivt mot infektioner i såret. Hansaplast Sårspray är avsedd för antiseptisk sårrengöring genom mekanisk sköljning, vilket innebär att smuts och skadliga bakterier avlägsnas fysiskt från den skadade huden. Formeln i Hansaplast sårspray är särskilt hudvänlig, lämplig för barn och skyddar de flesta levande hudceller, som är viktiga för hudens återuppbyggnad. 

När du har stoppat blödningen sprayar du hela sårområdet från ett avstånd på ca 10 cm för att avlägsna smuts och synliga partiklar. Torka därefter försiktigt av såret och det omgivande hudområdet. Läs noga igenom bruksanvisningen som finns i våra produkters förpackningar.

Skydda

Skydda

Förminska inte ett litet sår: Varje liten skada på huden förtjänar uppmärksamhet och rätt behandling, så att huden kan läka optimalt. När såret exponeras är det försvarslöst mot olika faktorer som kan orsaka infektion, svullnad eller andra komplikationer. Lyckligtvis har dagens plåster och förband den senaste medicinska tekniken och finns i olika former, strukturer och storlekar. Täck såret med det Hansaplast plåster eller sårförband som bäst passar dina behov. Byt plåster eller förband dagligen om inte din läkare har rekommenderat något annat.

Läk

Läk

För att stödja och påskynda sårläkningen, applicera Hansaplast Sårsalva dagligen tills såret har läkt helt och täck det vid behov med ett Hansaplast plåster, sterilt förband eller kompress. Salvan bildar en skyddande barriär på såret samtidigt som den skapar en idealisk fuktig läkningsmiljö som främjar upp till 2x snabbare läkning och bidrar till att minska ärrbildning. I en klinisk studie, där ett skrubbsår använts som modell, har sår som behandlats med Hansaplast sårläkningssalva visat sig läka snabbare och med ett bättre kosmetiskt resultat än obehandlade sår*.

*W. Wigger-Alberti, et al. Assessment of local tolerability and wound healing efficacy of a novel wound healing ointment. An intra-individual comparison of four different regimes in an abrasive wound model. Submitted for publication. EWMA Conference (European Wound Management Association), May 2018

Relaterade artiklar