Image

Fotetikett – Barfota bland folk – ja eller nej? Om ja, när och var? Lite information om vad du bör och inte bör göra

2 min. läsning
Visa mer

Vad är det som gäller? När är barfota OK?

Det finns många tillfällen när det är helt OK att slänga av sig skorna. Men om du inte är på stranden, vid poolen eller på yoga, är det verkligen nödvändigt att gå barfota?

Image

Vill du titta på någons viftande tår på tunnelbanan? Vill du se en kollega sitta i bara strumplästen på jobbet? Med hål i strumpan, kanske?

Fotetikett anno 2012 är enklare än du tror – Det mesta handlar om sunt förnuft, till exempel att du ska ha hela och rena strumpor. Särskilt om du vet att du kommer att bli tvungen att ta av dig skorna. Som i säkerhetskontrollen på flygplatsen till exempel.
När kommer några tips som är bra att följa när det börjar hetta till om fötterna.

Gör så här:

Visa gärna dina fina fötter i flip-flops, men inte på kontoret!

Ta av skorna på stranden, vid poolen eller i trädgården så att alla kan se dina välskötta fötter (se: Så här gör du en härlig pedikyr själv).

Gör inte så här:

Image
Ta inte av dig skorna vid skrivbordet, på en restaurang eller vid matbordet (såvida du inte har tänkt flirta med den som sitter mittemot dig, vill säga ...).
Ha inte samma strumpor två dagar i rad.

Lägg inte upp dina bara fötter PÅ bordet (om du inte sitter hemma i soffan), på sätena i kollektivtrafiken, på bio etc.

Modevarning: Strumpor i sandaler? Det går bra!

En helt ny modetrend: Sådant som var helt oacceptabelt tidigare kan numera inte bara vara tillåtet, utan även trendigt. Till exempel strumpor i sandaler eller i pumps.

Modemedvetna tjejer vill vara välmatchade, och vem kan motstå ett par nya pumps så här i början av säsongen? Se bara till att fötterna är förberedda för det så att du inte måste ta av dig skorna det första du gör: Ta med ett urval Hansaplast SOS Skavsårsplåster när du vet att du ska gå mycket i dina nya pumps eller sandaler.

Har du någon fotfobi?

Image
Christina B., 30, produktchef på Hansaplast, Beiersdorf AG © Hansaplast

"En persons fötter kan säga lika mycket om personen i fråga som hans eller hennes skor eller händer! Men många tycks sätta fötterna längst ner på listan över sådant som kräver omsorg.

Jag vet inte vad det beror på, eftersom det är så enkelt att slippa bli avslöjad med gammalt nagellack, fula liktornar eller förhårdnader. Välskötta fötter är ju helt enkelt så mycket snyggare."

Om du vill ha mer information om Hansaplasts produkter kontaktar du oss via e-post på consumerservice.se@beiersdorf.com. Läs användningsanvisningarna på produktförpackningarna noga.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter