Image

Snygg i klackar – Älskar du höga klackar? Se till att du inte får ont i fötterna

2 min. läsning
Visa mer

Livet på hög nivå

 

Det är ju så snyggt med höga klackar. Livet på hög nivå är nog kul, feminint och trendigt, men det finns några saker som du måste tänka på om du vill slippa problem med fötterna. Hansaplast har de bästa tipsen från början till slut. Och några smarta lösningar för alla Manolo-älskare.

Överlevnadsknep för höga klackar

Image
Köp alltid skor som är en halv storlek för stora
Image
Hansaplast Pressure Stop skyddar mot friktion © Hansaplast

 

Så här fixar
du klackarna

Lär dig att gå med klackar, så slipper du att göra illa fötterna.

När du går med klackar vilar en stor del av din vikt på trampdynan. Det innebär att du måste gå och röra dig på ett helt annat sätt än när du går i skor utan klack. Sätt i foten både med häl och trampdyna: Hälen och trampdynan ska gå i marken samtidigt.

Anpassa ditt sätt att gå: När du har skor med hög klack tar du större steg än normalt. Det gör att du lutar dig lite bakåt och att du ser graciösare ut och får bättre balans.

Image

Om du ofta går i höga klackar, är det viktigt att vara medveten om riskerna. För att förhindra skador bör du välja lite lägre klackar. Även en liten skillnad ger effekt (5 cm klack istället för 8 cm orsakar till exempel färre problem).

Image
MaAnvänd olika skor varje dag
Image
Ta av klackskorna lite då och då

Byt skor. Bär inte samma skor hela tiden, särskilt inte om de trycker på en viss punkt på foten. Då slipper du liktornar.

Om du har fått en liktorn på en av tårna använder du en av Hansaplasts smarta lösningar. Ett Hansaplast Skavsårsplåster behandlar liktornen, samtidigt som det skyddar foten mot ytterligare tryck.

Kul och bra
för fötterna:
Byt skor

Välj skor med öppna tår ibland, så "stänger du inte in" fötterna så mycket.

Försök att använda klackskor under kortare stunder genom att bära ett annat par skor på väg till det evenemang där du vill ha höga klackar. Och kom ihåg: När fötterna gör ont gör hela kroppen ont.

Om du vill ha mer information om Hansaplasts produkter kontaktar du oss via e-post på consumerservice.se@beiersdorf.com. Läs användningsanvisningarna på produktförpackningarna noga.

Relaterade artiklar

Relaterade produkter