Barn upptäcker världen genom att interagera med den. De älskar att röra och känna, klättra och leka. Äventyr kan ofta resultera i skär- och skrapsår, men det är ingen anledning till att sluta ha roligt. Hansaplast Bacterial shield-plåster erbjuder ett effektivt sårskydd, vilket gör att de små kan fortsätta att upptäcka världen utan att få infektioner i såren. 

Även om skär-och skrapsår kanske inte får vuxna att gråta på samma sätt, finns det fortfarande risk för infektion i såret. Genom att använda ett Hansaplast Bacterial shield-plåster kan du fortsätta ditt dagliga liv utan att oroa dig för om ditt sår är tryggt och skyddat.

Behöver jag plåster som skydd mot infektion i sår?

En myt som gått i arv genom åren är att såret läker fortare om de luftas, eftersom det ger såret möjlighet att "andas" och "läka naturligt". Modern forskning har dock visat att det är tvärtom. En ordentlig och korrekt sårvård är nödvändig för att minska infektioner i såret.

Skadad hud gör det enkelt för smuts och bakterier att komma in i kroppen, vilket snabbt kan leda till infektioner. Mikroskopiska bakterier finns överallt och är osynliga för blotta ögat. Vanliga symtom på infektion är allt från svullnad, rodnad och sår som varar, till hög temperatur och svullna körtlar. I allvarliga fall kan infektioner spridas till andra delar av kroppen och orsaka allvarliga hälsoproblem.

Infektioner i sår är ofta smärtsamma, fördröjer läkningen och blir en källa till irritation. Om en infektion blir allvarlig kan det till och med krävas en antibiotikakur. Så om du tror att ditt sår är infekterat bör du söka läkarvård.

Bakterisskölden
Hansaplast-plåster skyddar mot smuts och bakterier.

Hansaplast Bacteria Shield-plåster blockerar 99 % av smuts och bakterier från att hamna i såret. Genom att skydda ditt sår på detta sätt och hålla det rent, skapar Hansaplast Bacteria Shield-plåster ideala förutsättningar för att kroppens egna läkningsmekanismer ska kunna arbeta utan hinder. Även om många människor fortsätter att sprida idén att det är bättre att låta ett sår luftas, har det visat sig att ett plåster som täcker och skyddar såret från infektion stödjer läkningsprocessen bättre. 

Förutom att ge ditt sår de bästa förutsättningarna för att läka snabbt och hälsosamt, ger applicering av ett Hansaplast Bacteria Shield-plåster dig lugn och ro då du slipper besväras av det. Du kan fortsätta med din vardag som vanligt eftersom plåstret från Hansaplast tar hand om dig.

Överst på sidan

Hur fungerar Hansaplast Bacteria Shield-plåster?

Hansaplast Bacteria Shield-plåster bildar en skyddande barriär som hindrar 99 % av bakterierna från att komma i kontakt med såret. Detta ger skydd mot infektioner, vilket är en viktig fördel i tider då läkarbesök är tidskrävande, besvärliga och ofta svåra att få till.

Så hur uppnår Hansaplast Bacteria Shield-plåster denna höga skyddsstandard?

  • Speciellt utvecklade baksidor på plåstren motstår bakteriernas inträngning. Genom att blockera 99 % av bakterierna minskar Hansaplast Bacteria Shield-plåster risken för infektioner i såret och möjliggör snabb, naturlig läkning.
  • De flesta Hansaplast Bacteria Shield-plåster har en vattenavvisande baksida som hjälper till att förhindra att bakterier tränger in i såret. Detta innebär att kroppens naturliga läkningsmekanismer kan börja arbeta utan att hindras av yttre faktorer som vatten, smuts och bakterier.
  • Stark vidhäftning ger ett långvarigt skydd. Och ett pålitliga skydd ger dig sinnesro och gör att du kan fortsätta leva ditt liv utan avbrott. Andningsbara material gör det möjligt för fukt att försvinna från såret, vilket är viktigt när huden läker ihop.
Bakteriesköld logotype
Hansaplast-plåster skyddar mot smuts och bakterier.

Även om små sår och skrapsår ofta läker ganska bra av sig själva finns det alltid en risk för infektion i såret. Infektionssymptomen kan vara allt från rodnad, svullnad och varbildning, till allvarligare hälsoproblem om infektionen sprids. Enkel och effektiv sårvård med Hansaplast bakterieskyddande plåster hjälper till att undvika infektioner och låter kroppens naturliga läkningsmekanismer komma igång.

Se hur Hansaplast Bacteria Shield fungerar med ett exempel på ett plåster från vår ELASTIC-serie.
Överst på sidan

Hur har Hansaplast Bacteria Shield testats mot infektioner i sår?

Vårt forsknings- och utvecklingsteam har noggrant värderat våra Hansaplast Bacteria Shield-plåster genom att använda trefasiga in vitro-barriärtest för att undersöka deras prestanda.

Trefasiga in vitro-barriärtest innebär att plasterremsor i petriskålar inokulerades genom att droppar med bakteriesuspension applicerades på den yttre ytan. Därefter inkuberade vi remsorna vid 37 °C, vilket ligger nära människans normala kroppstemperatur. Efter att ha tagit bort remsorna från inkubationen räknade vi kolonibildande enheter (CFU) för att mäta förekomsten av bakterier i petriskålarna. Resultaten var uppseendeväckande. Hansaplast Bacteria Shield-plåster höll 99 % av bakterierna borta!

Vår laboratoriechef för hälso- och sjukvården Simon Van Leeuwen.
Vår laboratoriechef för hälso- och sjukvården Simon Van Leeuwen.
Detta är en etablerad testmetod som bygger på internationella standarder (DIN 58953-6). Den används för att testa prestandan hos en rad olika Beiersdorf-produktlinjer, till exempel våra sortiment Universal, Classic, Elastic, Sensitive, Aqua Protect, Extra Robust och Kids.
Överst på sidan
Hur Hansaplast Bacteria Shield hjälper dig i vardagen.