Även om små sår och skrapsår ofta läker ganska bra av sig själva finns det alltid en risk för infektion i såret. Infektionssymptomen kan vara allt från rodnad, svullnad och varbildning, till allvarligare hälsoproblem om infektionen sprids. Enkel och effektiv sårvård med Hansaplast bakterieskyddande plåster hjälper till att undvika infektioner och låter kroppens naturliga läkningsmekanismer komma igång.

Behöver jag plåster som skydd mot infektion i sår?

En myt som gått i arv genom åren är att såret läker fortare om de luftas, eftersom det ger såret möjlighet att "andas" och "läka naturligt". Modern forskning har dock visat att det är tvärtom. En ordentlig och korrekt sårvård är nödvändig för att minska infektioner i såret.

Hansaplast Bacteria Shield-plåster blockerar 99 % av smuts och bakterier från att hamna i såret. Genom att skydda ditt sår på detta sätt och hålla det rent, skapar Hansaplast Bacteria Shield-plåster ideala förutsättningar för att kroppens egna läkningsmekanismer ska kunna arbeta utan hinder. Även om många människor fortsätter att sprida idén att det är bättre att låta ett sår luftas, har det visat sig att ett plåster som täcker och skyddar såret från infektion stödjer läkningsprocessen bättre. 

Bakterisskölden
Hansaplast-plåster skyddar mot smuts och bakterier.
Överst på sidan

Hur fungerar Hansaplast Bacteria Shield-plåster?

Hansaplast Bacteria Shield-plåster bildar en skyddande barriär som hindrar 99 % av bakterierna från att komma i kontakt med såret.

Så hur uppnår Hansaplast Bacteria Shield-plåster denna höga skyddsstandard?

  • Speciellt utvecklade baksidor på plåstren motstår bakteriernas inträngning. Genom att blockera 99 % av bakterierna minskar Hansaplast Bacteria Shield-plåster risken för infektioner i såret och möjliggör snabb, naturlig läkning.
  • De flesta Hansaplast Bacteria Shield-plåster har en vattenavvisande baksida som hjälper till att förhindra att bakterier tränger in i såret.
  • Andningsbara material gör det möjligt för fukt att försvinna från såret, vilket är viktigt när huden läker ihop.
Bakteriesköld logotype
Hansaplast-plåster skyddar mot smuts och bakterier.
Överst på sidan

Hur har Hansaplast Bacteria Shield testats mot infektioner i sår?

Vårt forsknings- och utvecklingsteam har noggrant värderat våra Hansaplast Bacteria Shield-plåster genom att använda trefasiga in vitro-barriärtest för att undersöka deras prestanda. Resultaten var uppseendeväckande. Hansaplast Bacteria Shield-plåster höll 99 % av bakterierna borta!(a)

Detta är en etablerad testmetod som bygger på internationella standarder (DIN 58953-6). Den används för att testa prestandan hos en rad olika Beiersdorf-produkter.

Vår laboratoriechef för hälso- och sjukvården Simon Van Leeuwen.
Vår laboratoriechef för hälso- och sjukvården Simon Van Leeuwen.
(a) Ett trefasigt in vitro-barriärtest innebär att droppar av en vätska fylld med bakterier (bakteriesuspension) applicerades på den yttre ytan av plåsterremsor. Därefter försluts remsorna i sterila glasskålar vid 37 °C, vilket ligger nära människans normala kroppstemperatur. Efter att ha tagit ut remsorna från förslutningen räknar man kolonibildande enheter (CFU) för att mäta förekomsten av bakterier där plåstret suttit. 
Överst på sidan
Hur Hansaplast Bacteria Shield hjälper dig i vardagen.