Sightseeing eller shopping ska vara kul

Det är härligt att resa, men inte nödvändigtvis för fötterna. Efter en lång dags promenerande, oavsett om du har valt sightseeing eller shopping, kan trötta ut fötterna och ge otäcka skoskav. Vi berättar hur du slipper onda fötter efter en hel dag i farten. Hannah sprang runt över hela stan senast hon var i Paris, och vet precis hur man överlever den pärsen.

Det kan vara Paris eller det kan vara London ...Vår trendspanare HANNAH är alltid i farten och vet var man ska shoppa, vad man måste se – och hur man håller sig trendig, fräsch och pigg i fötterna.

"Jag går aldrig hemifrån utan skavsårsplåster."

Min Paris-weekend börjar bra. Frukost på ett kafé på Boulevard St. Germain, i närheten av hotellet. Men en kopp härligt varm café au lait och en smaskig croissant med god marmelad börjar jag planera dagen: En promenad till Musée d’Orsay, därefter shopping på Galeries Lafayette hela eftermiddagen. Och eftersom jag är i Paris, den främsta modestaden i världen, har jag tagit mina nya stövletter. Bien sûr!

Det är en härligt vacker morgon, perfekt för sightseeing. Jag går över St. Germain och Seine och får köa i tjugo minuter vid Musée d’Orsay. Mina fötter ...! Jag är inte den enda som vill insupa lite kultur. Det finns så mycket att se! Monet-tavlorna som jag har längtat så länge efter att se är otroliga, men helt plötsligt har jag även fått otroligt ont i hälarna. Det gör mer ont än det faktum att jag inte har råd med den senaste Balenciaga-väskan som jag såg i ett skyltfönster igår. Så vad gör man?

"Oh là-là!
Jag kan gå igen!"

Förbered dig för det värsta och håll tummarna. Jag hittar en parkbänk, och tar av mig skor och strumpor. Oj, jag har redan börjat få en blåsa. Jag sätter på ett Hansaplast SOS Blister Plaster. Jag går aldrig hemifrån utan dem när jag vet att jag ska gå mycket, eftersom jag vet hur bra det fungerar. Det gör att jag kan fortsätta trots blåsan, eftersom trycket avlastas. Jag kan till och med ta på mig skorna utan att det gör ont. Åh, vad skönt. Oh là-là! Jag kan gå igen! Jag vet att plåstret jobbar under tiden och hjälper till att läka ut blåsan.

"Hansaplast fickförpackning med SOS Blister Plaster är en räddare i nöden!"

Jag unnar mig ändå en taxi till nästa ställe, som är restaurangen Kong på Rue du Pont Neuf, som har designats av Philippe Starck. Här får man en fantastisk utsikt över Seine.

 

"Helt plötsligt känns mina trötta
fötter helt bra"

Jag älskar den lilla fickförpackningen. Den där lilla plastasken är räddaren i nöden när man är iväg på äventyr. Det är fullt av SOS Blister Plasters, och jag ser alltid till att ha med en förpackning när jag reser bort. Som tack för plåstret och min rekommendation ger den svenska tjejen mig adressen till en liten boutique som har jättesnygga handväskor, i närheten av mitt hotell. Men först måste jag iväg till nästa ställe ... Och sedan till Marais ... Jag sticker direkt, mina fötter känns som nya nu. Mitt enda problem nu är kreditgränsen på mitt kort!
Överst på sidan

Vad du bör och inte bör göra på resan

Ska du upp i Eiffeltornet, gå på konstrunda i Berlin, vandra i Alperna eller gå hela vägen till stranden? Oavsett vilket, har vi tipsen som hjälper dig dit utan att du får ont i fötterna:

Planera dagen innan du lämnar hotellet. Försök att anpassa din rutt. Vilken är den bästa tunnelbanelinjen att välja? Ta reda på vilka stationer som är närmast dina utflyktsmål och anpassa rutten därefter.

Försök att hitta tid att shoppa i lugn och ro. Planera in en lunchpaus så att du orkar hela dagen. Då får fötterna en chans att vila.

Skydda fötterna. Använd ett skavsårsplåster, till exempel Hansaplast SOS Blister Plaster

Vänligen notera att sortimentet kan variera. Enbart länkade produkter finns i det svenska sortimentet.

 

Hansaplast SOS Blister Plaster hjälper envisa resenärer att nå hela vägen fram till målet. Sätt bara på det självhäftande och i det närmaste osynliga plåstret på blåsan, så slipper du trycket och smärtan direkt. Och blåsan läker ut snabbare. Det extra starka självhäftande materialet är hudvänligt och håller plåstret på plats så att du kan vandra vidare utan att få ont – oavsett hur långt du ska.

Gå in nya skor först. När du ska använda nya skor skyddar du fötterna mot friktion och tryck med Hansaplast Anti-Blister Gel, ett Hansaplast SOS Blister Plaster eller ett formklippt Hansaplast Pressure Stop Plaster.

Bli inte för ivrig när du utforskar en ny stad. Det är visserligen trevligt att upptäcka en stad till fots, men använd kollektivtrafiken också. Se till att fötterna får vila och ta några pauser för lunch och kaffe.

Var inte rädd att fråga efter vägen om du kommer vilse. Att gå runt i cirklar eller åt fel håll gör bara att du blir trött i fötterna.

Stanna om du märker att hälarna gnids mot skorna och blir röda eller när du börjar få skavsår. Sätt på ett Hansaplast SOS Blister Plaster direkt

Överst på sidan

Hannahs tips

"Jag älskar att promenera runt i en storstad och hitta egna favoritställen. Det kan vara jobbigt för fötterna, så jag ser alltid till att ha ett Hansaplast i reserv. Hansaplast SOS Blister Plasters är perfekta i akutfall och finns nu i smidig fickförpackning. Asken innehåller antingen stora eller små SOS skavsårsplåster för häl eller tår och får utan problem plats i handväskan."

Överst på sidan

Om du vill ha mer information om Hansaplasts produkter kontaktar du oss via e-post på phc@beiersdorf.com. Läs användningsanvisningarna på produktförpackningarna noga.