Hej då, blåsor!
Så blir du snabbt av med dem –
och kan promenera vidare.
Ihållande tryck eller gnidning leder till sist till en separation av epidermis (det yttre hudlagret) och de djupare hudlagren – och en blåsa fylld med vävnadsvätska bildas. Vätskan är till för att skydda såret och skydda mot ytterligare tryck. Blåsan är alltså i själva verket en smart skyddsmekanism från kroppens sida.
„En öppen blåsa
kan lätt bli
infekterad.“
... är att låta den vara. Om du sätter på ett skavsårsplåster kan du bli av med blåsan utan att sticka hål på den. Plåstret verkar på tre olika sätt:
En blåsa kräver tålamod och det finns några saker du kan göra för att lindra smärtan och påskynda läkningen:
Avvakta: Byt inte plåstret såvida det inte lossnar av sig självt. Ge blåsan tid att läka. Alla Hansaplast Skavsårsplåster bygger på hydrokolloidteknik som skapar en optimal miljö för fuktig sårläkning som gör att blåsan läker snabbare. Låt plåstret sitta kvar i flera dagar, annars störs läkprocessen (byt bara om det lossnar av sig självt).
„Sår läker bäst i fuktig miljö. Detta är ett kliniskt bevisat faktum som plåstertekniken bygger på. I en skyddad miljö läker blåsan bäst, helt på egen hand. Om du sticker hål på blåsans skyddande hudlager kan bakterier komma in i såret, som rent medicinskt betraktas som ett öppet sår. Om detta ändå skulle hända desinficerar du den trasiga blåsan (till exempel med antiseptisk spray) och sätter på ett skavsårsplåster). Då skyddas det drabbade området mot ytterligare tryck, friktion och annan skadlig påverkan.
„Vår hydrokolloid-
teknik skapar en optimal
miljö för sårläkning“
Smarta produkter som hjälper dig att behandla blåsor med en osynlig skyddande gel.
När du åker på storstadssemester eller går en långpromenad ser du till att vara förberedd med Hansaplast SOS skavsårsplåster i väskan. SOS Skavsårsplåster sitter extra bra och skyddar din blåsa så att den kan läka i fred. Dessutom skyddar de fötterna mot ytterligare friktion – så att du kan promenera vidare!